Avsnitt 74 – Skogsåret 2020

I årets sista podd går vi igenom vårt skogsår 2020 och reflekterar över vad vi gjort och vad vi har lärt oss under året. Vi pratar också en del om de planerade åtgärder 2021. Vi vill också passa på att önska alla lyssnare en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

God Jul och Gott Nytt År önskar Per & Bo

4 tankar kring ”Avsnitt 74 – Skogsåret 2020

 1. Claes -Magnus Langenborg

  Kul att höra!
  Ni älskar uppenbarligen er skog!
  Gott Nytt År!

  Med vänlig hälsning,
  Mange

  Svara
 2. Lars-Erik Ivarsson

  Nu har jag plöjt igenom alla poddarna på ett par månader. Är i mycket inne på samma linje som er men har lite annan uppfattning ibland. Bosse är noga med att påpeka att det gäller era förhållanden och är det något jag har lärt mig genom åren så är det att det finns inga sanningar i skogen. Det som funkar på ett ställe går inte alls på ett annat. Det gäller därför att vara uppmärksam på omgivningarna och kolla på vad naturen vill.
  Har en Ekebo4-plantering från 2015 som klarat sig utan hägn. Älgstammen ligger här på ca 5/1000 ha, efter ett framgångsrikt markägarsamarbete i älgskötselområdet. Rönnen är på väg att bli ett ogräs på hyggena, men konkurrerar ju inte så hårt med tall och gran utan jag röjer bara bort dem som står inom ca 30 cm i ett tidigt skede. Det är ju lättare att finlira med sågen bland klena stammar.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej och tack för din kommentar!
   Visst är det olika förutsättningar beroende på var man är i landet och hur marken ser ut. Och det finns inte ett sätt att sköta sin skog på, det finns massor av olika sätt. Det låter som du har älgstammen under kontroll, kul att det kommer så mycket rönn. Det kan nog verka som en buffert mot betningen av tall. Om du tycker poddarna är intressanta, kolla även in våra filmer på Youtube. Tror vi har knappt 30 stycken där.

   Hälsningar Per

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *