Avsnitt 65 – 20% ökad tillväxt

I avsnitt 65 går vi igenom Skogsstyrelsens nya rapport som heter ”Skogsskötsel med nya möjligheter”. Den handlar om hur vi kan öka tillväxten i skogen med 20% till 2050 och består av 13 områden med 88 åtgärder som ska ge det här resultatet. Vi pratar om rapporten i allmänhet och i synnerhet om de tre områden som förväntas ge 70-80% av effekten och diskuterar vad vi gör och vad vi kan göra bättre. En bra rapport som vi absolut tycker man ska läsa, åtminstone sammanfattningen.

Ökad tillväxt

Här är en länk till rapporten (Skogsstyrelsens hemsida)

2 tankar kring ”Avsnitt 65 – 20% ökad tillväxt

  1. Magnus

    Angående det med konstgödsel. Ni pratar en hel del om skogens förmåga att binda koldioxid, att använda konstgödsel som tillverkas av fossilt bränsle blir ju bara ett steg tillbaka, ur miljösynpunkt. Det där nya verkar dock intressant.

    Svara
  2. Pingback: Det gröna guldet | I torsdags förra veckan spelade vi in en ny podd, avsnitt 65, och i fredags kom den ut att lyssna på. Ämnet vi hade var Skogsstyrelsens rapport som nyligen kom. Rapporten heter "Skogsskötsel med nya möjligheter" och beskriver hur vi kan öka tillväxten i skogen med 20% fram till 2050. Det är 13 områden med...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *