Avsnitt 63 – Att köpa en skogsfastighet och skogens skatter del 2

Avsnitt 62 och 63 är ett dubbelavsnitt. Vi besöker Mats Bygge på Areal i Västerås och i strålande solsken på 18:e våningen berättar Mats om vad man ska tänka på vid köp av en skogsfastighet. I avsnitt 62 pratar vi om att köpa en skogsfastighet och i avsnitt 63 fortsätter vi att prata om skogens skatter. Hur kan man utnyttja betalningsplaner, avsättning för framtida föryngringar, skogskonto, periodiseringsfonder, expansionsfonder och skogsavdrag. Och vad är räntefördelning? Allt det här berättar Mats om i avsnitt 63.

Per & Rebecka säljer Skogis granar

Vi besöker också årets Skogis granar. Vi träffar Rebecka och Per, som säljer julgranar på Karlaplan i Stockholm. Lyssna vad de har att säga om årets försäljning (den 56:e i ordningen) samt hur det är att läsa till Jägmästare på SLU.

En tanke kring ”Avsnitt 63 – Att köpa en skogsfastighet och skogens skatter del 2

 1. Ove Lindberg

  Hejsvejs Bo och Per
  Kul med eran fortsatt intressant och underhållande
  skogspodd. Jag undrar om ni har någon kännedom angående skatteefekt vid följande eventuellt scenario. Min fru Maria och jag äger skog, har en dotter som fyller 32 år nu på måndag 23 december.
  Om vi ger henne 5% av skogsarealen som gåva i tjugo år, är detta ett ofördelaktigt upplägg för någon av ovanstående parter? Vår dotter är ensam arvinge.
  Med vänliga hösthälsningar
  Ove Lindberg

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *