Avsnitt 90 – Intervju med Gunnar Lindén, LRF Skogsägarna

I avsnitt 90 träffar vi Gunnar Lindén, Naturvårdspolitisk expert på LRF Skogsägarna. Gunnar guidar oss genom de senaste turerna kring tillämpningen av artskyddsförordningen, art och habitatdirektivet och fågeldirektivet. Vi pratar också om skogsdebatten, fåglarnas tillstånd i Sveriges skogar och en hel del annat.

4 tankar kring ”Avsnitt 90 – Intervju med Gunnar Lindén, LRF Skogsägarna

  1. Tomas Åbyhammar

    Att Naturvårdsverket intar en annan hållning än Skogsstyrelsen beror på att om Naturvårdsverket skulle tillämpa dessa regler så skulle vindkraften få ett tvärstopp liksom nya kraftledningar och all annan infrastruktur. Höghastighetståg är inte att tänka på! Ecofascisterna har med andra ord skjutit sig själva i foten och därmed haltar myndigheterna.

    Svara
    1. admin Inläggsförfattare

      Hej Tomas! Ja, det är möjligt att det ligger till så. All markanvändning blir ju i princip omöjlig att bedriva, inklusive bygga vägar, vindkraft, hus och städer.

      Svara
  2. Michael Andersson

    Hej
    Intressant avsnitt,i synnerhet för oss med lokala fågelklubbar som systematiskt besöker nästan varje anmäld avverkning och hittar framförallt knärot och talltita.
    Många avverkningar blir pausade eller stoppade och vi hoppas på förändringar i artskyddsförordningen.
    Vad som nu sker att skogsägarna gör en sen sistagallring eller slutavverkar före 70 års åldern i granskogen.Dessutom blir hyggen under 0.5 ha allt vanligare.
    Därutöver städas framtida avverkningar från möjliga fyndrisker.
    Den biologiska mångfalden förlorar och ekonomin blir sämre i skogsbruket.
    Tyvärr ingen vinnare i den situationen.
    Önskar Gunnar lycka till i arbetet , det behövs.

    Svara
    1. Per Jonasson

      Tack!
      Ja, jag tycker också det var intressant att höra Gunnar. Han är mycket kunnig inom området och helt klart så behöver artskyddsförordningen förtydligas. När inte Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket är helt överens om hur reglerna ska tolkas hur ska då vi alla små skogsägare kunna tolka reglerna.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *