Avsnitt 7 – Biologisk mångfald

I avsnitt 7 pratar vi om biologisk mångfald och som gäst har vi med Jonas Kling. Jonas har lång erfarenhet kring skogsbruk och miljöhänsyn i skogen. Han jobbar som inköpare på BillerudKorsnäs och har tidigare jobbat på skogsstyrelsen bl a. Jonas har en också en bakgrund som fältbiolog och ett stort intresse kring miljö så det blir intressanta diskussioner, både i studion och ute i skogen!

 

Jonas och Bosse vid rönnskogen

Jonas och Bosse vid rönnskogen

Källan i skogen

Källan i skogen

Ravinen. Notera det enorma getingboet som sitter högt upp i björken lite till höger i bild.

Ravinen. Notera det enorma getingboet som sitter högt upp i björken lite till höger i bild.

Bosse och Jonas i skogen

Bosse och Jonas i skogen

Högstubbar på hygget.

Högstubbar på hygget.

Bild från Södra Skogsägarnas tidning Södra kontakt nr 3 2016. Bilden visar andelen tall med färska betesskador till vänster och till höger ser vi andelen tallmark som föryngras med tall. Utvecklingen går tyvärr åt fel håll också. Källan är Äbin. Helt klart så är den kraftiga älgbetningen ett hot mot den biologiska mångfalden.

Bild från Södra Skogsägarnas tidning Södra kontakt nr 3 2016. Bilden visar andelen tall med färska betesskador till vänster och till höger ser vi andelen tallmark som föryngras med tall. Utvecklingen går tyvärr åt fel håll också. Källan är Äbin.
Helt klart så är den kraftiga älgbetningen ett hot mot den biologiska mångfalden.

Svensk PEFC skogsstandard (PEFC SWE 002:3)

 

2 tankar kring ”Avsnitt 7 – Biologisk mångfald

 1. Danielsson Olle

  Skulle önska att ni omarbetar ljudet på detta avsnitt. Nästan omöjligt att höra vad kusinen pratar om. Om ni inte räknar med att lyssnaren själv ska reglera volymen hela tiden. Jag har nyligen börjat lyssna och har noterat att just ljudinspelningen ofta inte är av bästa kvalitet med detta avsnitt är nästan omöjligt att lyssna till. Kanske har ni förbättrat ljudkvalitet i senare avsnitt.
  Mvh Olle Danielsson

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!

   Ja, ljudet i studion blev inte så bra tyvärr. Det var i början av min poddkarriär, senare avsnitt har bättre ljud.
   Jag kanske ska intervjua honom igen på samma tema, han är mycket kompetent inom området, han är med i flera avsnitt framöver men då pratar vi andra saker.

   Hälsningar
   Per

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *