Avsnitt 91 – Intervju med Tollef Mykleby

I avsnitt 91 träffar vi Tollef Mykleby. Han är skogsbrukare i 13-14 generationen på sin gård i Innlandet Fylke i Norge, med 40 000 dekar skogsmark. Det blir ett samtal om likheter och skillnader mellan svenskt och norskt skogsbruk. Vi kommer bland annat in på älgbetning, ståndortsanpassning, sådd och förädlade frön. Kul också att höra om Tollefs och hans kollegas podd om skogsbruk, ”Skogsaken med Mykleby och Myrbakken”. Finns att lyssna på i Spotify bland annat. God lyssning!

2 tankar kring ”Avsnitt 91 – Intervju med Tollef Mykleby

 1. Hansolov Lönn

  Intressant avsnitt. Bristen på arbetskraft beror till största delen av att vi inte hänger med lönemässigt dom flesta jobbar inom entreprenad/markarbete idag där lönen är mycket högre. Lite synd att norska som svenska skogsägare gått i tillväxtfällan. Vi behöver kvalite o betydligt högre kvalite än idag igentligen behöver Sverige små nichade sågverk o en hel palett av olika brukningsmetoder o mål vi behöver inte minst nu när när vi stängt gränsen för Ryskt kvalitetsvirke o inte minst näver från glasbjörk som hit intill tagits från Ryssland. Vi klarar inte underhållet av kulturarvet o därför körde vi igång voxkedjan.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Hans-Olof!
   Jag håller med dig, vi behöver öka vårt förädlingsvärde och satsa mer på kvalitet. I podden har vi ofta pratat om just vikten av att fokusera på kvalitet i skogsskötseln. Intressant med Voxkedjan, det var en nyhet för mig. Kul initiativ!

   Hälsningar
   Per

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *